Dit is het verhaal van Miss Mary Ann and the Ragtime Wranglers.

Wij zijn een authentieke Rockabilly Band en op dit moment nemen we de derde Miss Mary Ann release op.

Voor wie niet van Rockabilly gehoord heeft of wie verward is met de term Rockabilly: authentieke Rockabilly is het eenvoudigst te beschrijven als de muziek die Elvis Presley speelde voordat hij bekend werd. Het is een mix van Hillbilly (traditionele Amerikaanse muziek) en Rhythm and Blues. De geboorte van Rockabilly deed de muziek industrie voor de eerste maal op zijn grondvesten trillen. De schok van de punk beweging halverwege jaren ’70 was niets vergeleken bij wat Rockabilly teweeg bracht medio jaren ’50. De kerk en politiek probeerden het te verbieden, maar uiteindelijk was het de eerste keer in de muziek geschiedenis dat jongeren zelf bepaalden welke muziek ze wilden horen.

Sommigen denken dat we in het verleden leven, maar als het werkt voor Jazz, Blues en Klassieke muziek, waarom niet voor Rockabilly? Het mooiste van het spelen van een oude muziek stijl in de 21ste eeuw is het beste van 2 werelden. Een goed voorbeeld is onze opname techniek. We gebruiken de beste “vintage” studio microfoons (RCA, Neumann, Altec ), een legendarische jaren vijftig  RCA -mengtafel en een Ampex recorder voordat de opnamen digitaal worden overgezet.  Deze techniek wordt nu meer en meer toegepast door de grote opname studio’s wereldwijd.

Op onze nieuwe release komen enkele covers maar voor het grootste deel eigen geschreven materiaal.

Al langer dan 15 jaar touren we over de hele wereld en spelen we op de grootste Rockabilly festivals binnen onze scene. Maar gelukkig doen we ook kleinschalige optredens in clubs en bars in Europa en de VS (we vlogen vorig jaar rond de wereld om in Australië op te treden).

De formatie Miss Mary Ann and the Ragtime Wranglers treedt al jaren op, maar de band begon aanvankelijk als The Ranch Girls and the Ragtime Wranglers. The Ranch Girls (Caroline & Mary Ann) zongen Hillbilly Harmony.

Toen de The Ranch Girls begonnen, was het voor het eerst in 40 jaar dat een band deze muziek stijl weer oppikte. En het duurde niet lang voordat we werden uitgenodigd te spelen op Amerikaanse festivals. Alle bandleden hadden Hillbilly muziek omarmd, voortgekomen uit hun liefde voor Rockabilly. Zo draaide het er op uit dat 6 stadsratten uit Rotterdam Amerikaanse roots-muziek maakten in de VS!

We traden ruim 15 jaar op als The Ranch Girls & the Ragtime Wranglers en namen 11 CD / vinyl releases op, inclusief een 78-touren plaat (Ja, die worden nog steeds geperst!). Maar na een paar wisselingen van Mary ann’s zang partner stopten de Ranch Girls! Mary Ann ging solo en de muziek stijl veranderde naar Rockabilly.

The Ragtime Wranglers zijn nog steeds de vaste begeleidingsband van Mary Ann. In de afgelopen jaren namen de Ragtime Wranglers twee instrumentale platen op met voornamelijk hun eigen materiaal, met invloeden van Joe Maphis, Grady Martin, Buddy Rich, Willie Dixon ....

Na veel vraag hebben we besloten the Ranch Girls opnieuw te formeren, voor bijzondere gelegenheden, met de New Ranch Girl Raina! Raina (eens frontvrouw van een Western Swing band) komt uit California VS. Na haar verhuizing naar Engeland werd Raina goede vrienden met Mary Ann (die ongeveer 10 jaar terug naar Engeland was verhuisd). Beiden hadden al op veel gelegenheden samen gezongen (zoals the Rhythm Rocker in Long Beach VS in 2010) en zo ontstond het idee om The New Ranch Girls te formeren. Hun eerste optreden vindt plaats op de Rockabilly Rave in Engeland in 2013.

Mary Ann gaat solo verder maar ook: Hillbilly Harmony will once more fill the air....!

 

Miss Mary Ann, Londen, november 2012

 

Info sheet dowwnload hier.

 

picture of the month - merchandize - news - shows - music - movies - related stuff - booking info - press downloads and reviews
Facebook My Space You Tube
 

Homebrew Records - P.O. Box 21685 - 3001 AR Rotterdam - Netherlands

info@missmaryann.com

Phone: +31.10.4123398 - Mobile: +31.6.1010.7997 - Mobiel: 06.1010.7997

This site contains links to other Internet sites. These links are not endorsements of any products or services in such sites, and no information in such site has been endorsed or approved by this site.